Ford tilføjer 5 fabrikskørere

Ford Performance har tilføjet yderligere 5 kørere til deres fabriksprogram indenfor sportsvogne.

Den amerikanske bilgigant vender tilbage til IMSA WeatherTech SportsCar Championship og FIA World Endurance Championship i 2024, hvor de skal deltage med den nyudviklede Mustang GT3 model i henholdsvis GTD Pro og LMGT3 kategorierne.

IMSA programmet bliver et rent fabrikskører program, uden skelen til kørerrangeringer. Tidligere blev Harry Tincknell og Mike Rockenfeller annonceret i bil #64. Nu er Christopher Mies blevet præsenteret som helt ny fabrikskører, og 3. kører på raceren ved 24 timers løbet i Daytona i januar måned. Mies har ellers været forbundet med Audi Sport siden 2009, hvor han har vundet et utal af løb og mesterskaber. Derfor forventede han også at stå i forreste række, da de annoncerede et LMDh program – som de så sidenhen har skrottet til fordel for et Formel 1 program. Han valgte køre 2023 færdig, og så skal han ellers videre i det nye år.

Frederic Vervisch kommer også fra Audi Sport, og har været der næsten ligeså mange år som Mies, hvor han ofte er blevet placeret i nogle Pro/Am biler, og derfor ikke har et helt så imponerende CV. Men tag ikke fejl. Belgieren hører til blandt de hurtigste GT3 kørere, når han bliver sluppet fri. Han skal dele bil #65 på Daytona med Joey Hand og Dirk Müller.

Ford Multimatic Motorsports #64
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Ben Barker’s navn dukkede op ud for en Ford Mustang GT3 racer, da FIA WEC startlisten blev offentliggjort i slutningen af november måned. Briten har kørt for GR Racing i FIA WEC og ELMS i gennem flere sæsoner, hvor det primært er foregået i Porsche racere. I øjeblikket kører han med holdet i deres Ferrari 296 GT3 i Asian Le Mans Series, så han er en alsidig herre. Vi ved at han skal køre i bil #77, men kender ikke hans holdkammeraterne. Der er ikke sat navn på de to medkørere i bil #77 endnu.

I bil #88 ved vi allerede at Ryan Hardwick sidder. Han er holdets Bronzekører, da alle bilerne i FIA WEC skal have en Bronze med – og som Bronzekører kan man ikke være fabrikskører, så han indgår ikke annonceringen. Hans to medkørere er endnu ikke offentliggjort.

Men nu ved vi også at Dennis Olsen kommer Ford. Nordmanden har været gennem hele Porsche junior programmet, men var groet lidt fast som GT3 kører, selvom at han af og til havde gæsteoptrædener i GTE materiel. Så ligesom især Mies, havde han nok forventet at blive ringet op til et LMDh sæde. Det er hverken sket til 2023 eller 2024, og så er han videre til Ford, for at prøve noget andet, og se hvad fremtiden byder her.

Det sidste navn på listen er Andy Priaulx. Briten var med i Ford GT programmet fra 2016 til 2019, men har siden da kun fungeret som ambassadør og testkører for Multimatic og de dertilhørende programmer. Aktuelt er der ikke et fast løbssæde til den 3-dobbelte FIA World TouringCar Championship mester, men han skal i stedet fungere som reservekører hist og pist, når andre kørere er forhindret i at køre. Vi ved at der er flere sammenfald i 2024 kalenderne mellem de forskellige sportsvognskategorier, og afhængig af hvor de enkelte kørere SKAL være på de enkelte weekender, kan der hurtigt blive brug for en utrolig erfaren kører, som samtidig skal hjælpe de yngre kørere i holdet med lidt coaching.

De sidste kørere i FIA WEC programmet bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship starter i januar 2024 på Daytona International Speedway i Florida, mens FIA World Endurance Championship starter med de officielle testkørsler i februar 2024 på Lusail International Circuit i Qatar.

Relaterede nyheder